Saturday 10 October 2009

Eén week !

Dus ! Dat zit erop ! Ruim een week gewerkt in de nieuwe baan... Leuke mensen, wel een beetje Deens. Behoorlijk gereserveerd, heel erg correct, maar wel supervriendelijk. Af en toe wat Hollandse Humor komt misschien wat bot op ze over, maar daar moeten ze maar aan wennen. Het weer valt ook mee. Het is hier gewoon gemiddeld 1 tot 2 graadjes kouder. Maar daar heb ik op mijn kamertje geen last van. Nee, hier in Lions Park stoken ze de boel op een comfortabele 26 graden Celsius tegen de arthritis. Als het dan te koud word, onstaan er namelijk files op de gangen... Dus, omhøøg die thermostaat !
Ik ben ondertussen naarstig op zoek naar woonruimte in Kopenhagen of Malmö (uiterste zuidpunt van Zweden). Een collega (ik heb hem nog nooit in het echt gezien, hij werkt in Singapore) verhuurt per 15 Oktober éénderde deel van een huis dat 'ie bezit in Nivå (een klein dorpje ten Noorden van waar ik werk). Ik ben er vorige week wezen kijken, en het was op zich een tof huisje. Het ligt heel mooi op tweehonderd meter van het strand en tegen een bos aan, maar het ligt een beetje ver van alles af. Nou vond ik dat niet zo erg toen ik in Kattendijke woonde, maar hier wilde ik misschien toch wat kennis maken met de cultuur en de mensen. Ik heb een hele bende meeltjes de deur uit gestuurd, dus volgende week hoop ik hier ende daar wat te kunnen gaan bekijken. De appartementen in Kopenhagen zijn beestachtig duur, dat heb ik al wel ontdekt. Een beetje appartement, in of rond het centrum van de stad kost al gauw zo'n 6500 tot 11500 Danske kronor per maand. Deel dat maar door 7.5 en dan heb je je euri...of dus eigenlijk niet meer.
Op het werk heb ik alvast een opdracht gekregen om te komende tijd op te kauwen...iets met modder en bodembeesten, ik zal jullie er niet mee vermoeien. Het ligt in ieder geval in mijn straatje. Als het weer een beetje meewerkt ga ik volgende week een of twee dagen mee op het instituutsschip. Er moeten bodemmonsters worden genomen in de Fehmarn Belt (dat is grofweg het stuk Oostzee tussen Lübeck en het Zuid-Deense eiland Lolland (spreek uit: lølland, ik verzin het echt niet !). Ik vertelde mijn projectmanager dat ik wel benieuwd was naar wat er nu eigenlijk allemaal leefde en hoe het gebied eruit zag, waarop hij mij meedeelde dat het inderdaad een goed idee zou zijn als ik mee zou gaan op een monstertocht ! Dat bedoelde ik...
Ondertussen heeft een andere collega van de afdeling me bij een project ingedeeld waarbij ik mee ga op een monstertocht in de Golf van Aqaba, voor de Jordaanse kust ! w00t ! Alles bij elkaar valt me die eerste week best mee.

1 comment:

  1. Hrm, zo leer je nog 'ns wat. Ik wist helegaar niet dat je hedentendage in 't Deens woonde. Adds RSS feed to list. --Arne.

    ReplyDelete